Blanes vol que les Catifes de Corpus siguin declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes ha anunciat la l’adhesió a una candidatura perquè les catifes florals que es duen a terme per Corpus, el mes de juny, s’inscriguin a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. Es tracta d’una tradició popular que, des de fa ja prop de tres dècades, organitza l’Associació d’Estores de Raval i el consistori blanenc, i que mostra al llarg d’un quilòmetre de recorregut diferents catifes de flors.

Segons informa el mateix ajuntament, la candidatura a la qual s’ha adherit el municipi defensa la protecció dels “coneixements i tècniques relacionades amb l’Art Efímer d’elaborar catifes amb flors i altres elements materials naturals”. A la tradició s’hi ha sumat, en les últimes edicions, la col·laboració d’artistes de Blanes o vinculats al municipi.

L’últim cop que es van poder fer i veiure les Catifes de Corpus va ser el juny del 2019, i justament en aquella ocasió també es va comptar amb l’aportació de l’Associacione CulturArte di Noto, un col·lectiu italià que cultiva l’art efímer.

En aquella edició es van utilitzar un total de 20.000 flors, centenars de quilos de material natural i, fins i tot, terra volcànica portada de Tenerife.

Segons informa el consistori blanenc, la candidatura de la UNESCO l’encapçala a nivell nacional la Federació de Catifaires de Catalunya, entitat que defensa les catifes de flors com un dels exponents de l’art efímer.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics