Primer dia de funcionament del nou servei de taxi a demanda a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Avui dilluns s’ha posat en marxa el nou servei de taxi a demanda de Palafolls, una nova opció del transport públic municipal. Es tracta d’un servei que el consistori ha plantejat com a eina per facilitar la mobilitat i accessibilitat als serveis bàsics de la ciutadania palafollenca.

El taxi realitza trajectes des del domicili de l’usuari sol·licitant fins a una de les dues parades que s’han habilitat al centre de Palafolls, i que s’han ubicat davant del CAP i a la plaça del Fòrum Palatiolo. El servei s’ha de reservar amb 24 hores d’antelació, trucant al telèfon gratuït 900 69 65 66 -de dilluns a divendres, de 8 del matí a 8 del vespre-, i té un cost de 2 euros per persona i trajecte.

Pel fet de tractar-se d’un servei públic, en cas que hi hagi rutes similars els usuaris comparteixen el transport, garantint sempre el punt d’origen i destinació però amb la possibilitat que variï el recorregut en funció de les sol·licituds.

Francisco José Molina, un dels taxistes palafollencs que avui ha començat els trajectes a demanda, ha fet bona valoració de la implementació del servei a Palafolls; una iniciativa que avui ja ha utilitzat un veí del municipi.

Molina explica que la previsió que fa del servei és pràcticament d’un dia per l’altre, i tot i que de moment no hi ha més reserves pels propers dies sí que preveu que vagin en augment, sobretot a mesura que es vagi donant a conèixer aquesta nova opció de transport públic entre la ciutadania.

Durant tres mesos, el servei de taxi a demanda es considerarà una prova pilot, i d’aquí a dos mesos i mig l’ajuntament vol fer una primera valoració del funcionament.

El taxi a demanda de Palafolls és un servei gestionat des de l’AMTU, l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà, que ja fa 5 anys va impulsar el seu primer servei a Pineda de Mar, sumant-s’hi posteriorment un total de 15 municipis més, entre ells la localitat veïna de Santa Susanna.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics