Un positiu en les proves autodiagnòstiques del personal dels centres escolars de Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La passada setmana els professionals que treballen a les escoles es van sotmetre a un cribatge general per detectar possibles casos positius de covid19. En total es van fer 198 proves  autodiagnòstiques tant a mestres, personal de neteja i conserges de les dues escoles, l’institut i la llar d’infants municipal. 

Només 1 d’aquestes 198 proves va donar positiu, el  que suposa un 0.5% de positius. Unes dades que feia públiques la regidora d’ensenyament Susanna Pla en l’últim ple municipal

Aquest positiu va obligar a confinar un grup de l’Institut Font del Ferro. Un grup, però que ja ha tornat a la normalitat aquesta setmana. Pla assenyala que s’ha tornat amb normalitat després de les vacances de Nadal.

Actualment no hi ha cap grup confinat al nostre municipi. Segons dades de la Generalitat, des de principis de curs, s’han detectat una 50 de positius entre docents, alumnes i personal extern dels centres palafollencs.

Justament CCOO ha instat a ajuntaments i Generalitat a prendre mesures de seguretat als centres educatius. El sindicat assegura haver presentat una moció a diferents ajuntaments, entre ells el de Palafolls,  per denunciar la situació que, asseguren, es viu a les escoles catalanes sobretot per una mala ventilació de les aules. 

Des de CCOO s’insisteix en que la problemàtica de la mala ventilació és prou greu i rellevant perquè els ajuntaments la traslladin al Ple Municipal . A Palafolls, de moment, no s’ha tractat aquesta moció.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics