Restauren la façana i el campanar de l’església de Sant Nicolau de Malgrat

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: RP

Aquests dies, a l’església parroquial de Sant Nicolau, al municipi veí de Malgrat de Mar, hi han començat unes obres. Es tracta dels treballs que han de servir per restaurar la façana i el campanar d’aquest edifici, d’estil neoclàssic i que data del S. XVIII.

Salvador Gras, mossèn de Malgrat i també de Palafolls, ha explicat a aquesta emissora que s’està utilitzant el mateix tipus de pedra i marbre que ja es va fer servir antigament a la façana i al campanar. Els treballs, segons explica el rector, s’estan duent a terme per arranjar els problemes sorgits amb el pas del temps, com esquerdes, filtracions d’aigua o petits despreniments.

Durant els primers 10 dies de feina, els operaris estaran muntant la bastida necessària per dur a terme les obres, i llavors començaran els treballs de restauració.

Mossèn Gras ha explicat que quan es va fer una primera observació de l’estat de l’edifici ja es va detectar que calia anar més enllà d’un simple arranjament. Això, sumat al fet que es tracta d’un bé cultural d’interès local (BCIL), fa que en els treballs calgui la intervenció de personal d’obra i també de restauradors.

Des de la parròquia de Malgrat es preveu que els treballs de restauració de la façana i el campanar de l’església de Sant Nicolau s’allarguin entre 5 i 6 mesos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics