Malgrat vol debatre sobre la zona dels càmpings i les constants afectacions al front marítim

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

El pas del temporal Gloria, ara fa un any, va provocar un cop més afectacions a la primera línia de la costa malgratenca. Amb el temps, la zona dels càmpings ha patit repetides inundacions quan ve una llevantada, i això ha fet que l’Ajuntament de Malgrat de Mar consideri necessari un debat sobre el futur de l’espai.

L’alcalde de Malgrat, Joan Mercader, afirmava en declaracions a aquesta emissora just en l’aniversari del Gloria que hi ha un debat pendent sobre la primera línia dels càmpings. Mercader explica que el consistori ha optat per no protegir la zona com fins ara, deixant l’espai “el més naturalitzat possible”, però tot i així considera que cal repensar el seu futur.

Mercader creu que el futur de la zona passa per oferir als negocis una alternativa mitjançant un “pla de treball clar” en què actuïn totes les administracions supramunicipals, per tal de garantir que els càmpings puguin continuar duent a terme la seva activitat econòmica.

El pas del temporal Gloria, de fet, va tornar a posar damunt la taula el debat recurrent sobre la presència d’infraestructures a primera línia de la costa. En aquest sentit, diversos experts ja van tornar considerar en aquell moment que calia retirar-les i traslladar-les a l’interior.

És el cas dels càmpings, els restaurants i els habitatges, però també de les vies del tren; unes infraestructures que queden sempre exposades al pas de les llevantades i als seus efectes i que el seu trasllat, segons organismes com el Col·legi de Geòlegs, faria que disminuís aquest risc i permetria que les platges actuessin com a barrera natural davant de temporals marítims.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics