El confinament tornarà a ser comarcal a partir de dilluns i s’amplia l’obertura de la restauració

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Procicat ha anunciat avui una flexibilització de les mesures per fer front a la Covid-19. A partir de dilluns que ve, els palafollencs i palafollenques ja podran moure’s per tot el Maresme, ja que el confinament perimetral, que ara és municipal, passarà a ser comarcal. Tot i així, la mesura fa que es continuï sense poder anar a municipis limítrofs com Blanes, que pertany a la comarca de La Selva.

Ho ha anunciat aquest migdia en roda de premsa Elisabeth Abad, secretària general d’Interior, qui també ha recordat que es manté en vigor el toc de queda nocturn entre les 10 de la nit i les 6 del matí.

D’altra banda, les noves mesures amplien també les franges d’obertura del sector de la restauració. D’aquesta manera, bars i restaurants podran obrir a partir de dilluns una hora més per servir esmorzars i dinars. Així doncs, aquests establiments podran servir als clients de 7:30 a 10:30h i de 13:00 a 16:30h.

Marc Ramentol, secretari general del Departament de Salut, ha justificat la mesura com a resposta a les demandes de l’àmbit de la restauració.

El comerç no essencial, en canvi, seguirà tancat durant el cap de setmana, però les noves mesures inclouen les llibreries al llistat d’equipaments culturals, per la qual cosa podran obrir amb normalitat. Els gimnasos podran reobrir a partir de dilluns amb el 30% de l’aforament.

Pel que fa l’àmbit educatiu, s’introdueix la semipresencialitat en els primers cursos universitaris. A nivell d’extraescolars, aquestes es mantenen suspeses exceptuant les organitzades a l’entorn de l’escola, i a les escoles de música i dansa autoritzades pel Departament se’ls permet també la semipresencialitat. En l’àmbit esportiu es permetran les competicions que donen accés a les competicions estatals o professionals ja autoritzades prèviament.

Des de Salut Pública ja es va apuntar aquest dimecres a aplicar “petites obertures” per poder ajudar als sectors més afectats per la Covid-19.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics