El seguiment epidemiològic de l’Alt Maresme passa a mans de la Subdirecció de Salut Pública a Girona

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Subdirecció Regional a Girona de l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha assumit des d’aquesta setmana passada el seguiment epidemiològic de l’Alt Maresme.

Segons ha informat la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, la subcomarca pertany a la Regió Sanitària Girona, però del rastreig epidemiològic se n’encarregava fins ara el Servei de Vigilància Epidemiològica de la Subdirecció Regional de Barcelona.

Segons informa la corporació, ara serà l’SVE de Girona qui farà aquestes tasques. Es tracta d’un canvi organitzatiu que permet “unificar” el rastreig epidemiològic amb el territori de la regió sanitària per tal “d’equiparar l’àmbit d’actuació, avançar en la coordinació i la gestió sanitària del territori”.

D’aquesta manera, informa l’ens sanitari, el Servei de Vigilància Epidemiològica de Girona incorpora el seguiment de l’Alt Maresme, que engloba una població de 118.173 persones i 10 municipis. Aquest organisme s’encarrega de fer el seguiment dels brots epidèmics, com és el cas de la Covid-19, així com de les malalties de declaració obligatòria.

Tal i com recorda la CSMS, els Serveis de Vigilància Epidemiològica, sota la direcció de l’Agència de Salut Pública, s’ocupen de recollir, analitzar i interpretar tota aquella informació relacionada amb l’aparició i l’extensió de malalties, amb l’objectiu d’aconseguir-ne el control efectiu. A la vegada, es considera també un sistema d’alerta precoç i resposta ràpida a emergències de salut pública imminents, ja que gestiona el monitoratge de les malalties de declaració obligatòria i la detecció precoç de les infeccions emergents, a més de dur a terme la vigilància epidemiològica de les malalties transmissibles i dels brots epidèmics i d’implementar al territori els sistemes bàsics de vigilància en salut pública.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics