Més de cinquanta colònies de gats censades i regularitzades en un any i mig a Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes i l’associació Sa Gatonera han signat recentment la renovació del seu conveni de col·laboració, que es manté en vigor des de fa gairebé dos anys i que ara s’ha decidit prorrogar fins el 2023.

Segons informa el consistori blanenc, el primer acord va finalitzar el passat mes de desembre, i es va obrir llavors una nova concurrència pública, ja que regula una subvenció econòmica. Després d’aquest nou procés, informa l’ajuntament, s’ha tornat a escollir la mateixa entitat animalista pels seus “excel·lents resultats”. En aquest sentit, el consistori recorda que la protecció dels animals és una de les responsabilitats d’obligat compliment pels ajuntaments, a qui correspon recollir i controlar els animals de companyia abandonats, perduts o ensalvatgits, així com controlar els animals salvatges urbans.

Per poder gestionar adequadament i de forma eficient les problemàtiques relacionades amb els animals salvatges urbans, especialment en el cas dels gats, l’any 2018 es va considerar necessari aprovar les bases d’una convocatòria de subvenció de 15.000 euros per a la gestió integral de les colònies de gats al municipi.

Ara, després d’un any i mig, l’entitat Sa Gatonera ha censat i regularitzat un total de 56 colònies, s’han autoritzat a 65 alimentadors i alimentadores perquè es facin càrrec dels gats, i s’han esterilitzat 90 animals.

L’associació, nascuda el 2017, té per objectiu donar una millor qualitat de vida als gats a través de la gestió les colònies, l’alimentació, la coordinació dels alimentadors i alimentadores, l’assistència veterinària, el cens, l’esterilització i les adopcions responsables, entre altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics