El Procicat permet la reobertura dels centres comercials i es flexibilitzen mesures a l’educació i l’esport

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest divendres, el Procicat ha anunciat noves mesures davant de la Covid-19, i que permetran un nou relaxament en alguns àmbits a partir del proper dilluns 1 de març.

Entre els canvis destacats hi ha la reobertura dels centres comercials, que a partir de dilluns podran aixecar la persiana entre setmana, així com tots els comerços de més de 400 metres quadrats amb aforament limitat al 30%. El cap de setmana només podran fer-ho els comerços considerats essencials.

N’ha parlat en una compareixença aquest matí la consellera de Salut, Alba Vergés.

En l’àmbit de l’educació, les noves mesures permetran recuperar la presencialitat del segon curs universitari a partir del 8 de març. A partir d’aquest mateix dilluns, d’altra banda, es permetran les colònies dins del grup bombolla.

A nivell esportiu, s’amplien les activitats grupals en espais interiors que estiguin ventilats adequadament, aixecant la limitació de 6 persones que hi havia fins ara. Tot i així, continuen suspeses les competicions esportives, a excepció de les d’àmbit estatal i professional, així com les catalanes que donen accés a competicions estatals. D’altra banda, l’aforament a les piscines passa del 30 al 50%.

Els sectors de la cultura i la restauració, per la seva banda, continuaran amb les mateixes restriccions que fins ara.

Tot i aquest relaxament de les restriccions, la consellera Vergés ha fet una crida a mantenir la prudència.

Pel que fa a la mobilitat, les restriccions que s’aplicaran a partir de dilluns mantenen el confinament comarcal, per la qual cosa els palafollencs podran continuar circulant lliurement per tot el Maresme però no podran desplaçar-se sense motiu justificat, per exemple, a la ciutat veïna de Blanes. També es manté el toc de queda nocturn entre 10 de la nit i 6 del matí.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics