Els Empestats de Malgrat es plantegen una festa presencial aquest estiu

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A través de les xarxes socials una de les activitats més exitoses de l’estiu malgratenc, la Festa dels Empestats, ha anunciat que enguany estan treballant per fer l’activitat presencialment.

Els Empestats, que enguany celebra el seva 10a edició, recrea el Malgrat del segle XVII quan la pesta bubònica va fer estralls arreu de Catalunya. Cada any, a través d’un fet històric contrastat, es construeix tot una visita guiada per espais del municipi amb protagonisme històric per explicar com va viure aquesta localitat veïna la pesta.

Després que l’any passat la visita s’hagués de fer a través un joc virtual al seu web, l’organització de l’activitat ha anunciat la intenció enguany de tornar als carrers del centre antic de Malgrat per fer la seva 10a representació. Per fer-ho busquen l’ajuda de l’Ajuntament de Malgrat i es plantegen algunes mesures per tal de minimitzar els riscos de contagi.

Tot i això, i òbviament, asseguren que caldrà estar pendent de l’evolució de la pandèmia.

La maquinària dels Empestats ja ha començat a funcionar i l’organització ja demana actors, actrius, guies, ajudants de guies, ajudants d’atrezzo o de coordinació per engegar motors per l’edició d’enguany.

Cada edició mou més d’un centenar de persones en l’organització, però són més de 500 les persones que cada any gaudeixen de l’activitat pels carrers del municipi. Els Empestats ha gaudit sempre d’una bona acceptació popular i el dia d’inscripcions s’acostuma a generar llargues cues per poder aconseguir plaça en algun dels 11 grups de visites que s’organitzen el primer cap de setmana d’agost.De moment aquest divendres hi ha la primera reunió general que es farà telemàticament a partir de les 20h. Qui vulgui participar enguany pot enviar un correu electrònic a info@festadelsempestats.cat

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics