Desarticulen a Pineda un grup criminal especialitzat en el tràfic de cocaïna i marihuana

Foto: Mossos d'Esquadra
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest passat dijous a Pineda a quatre homes, d’entre 24 i 30 anys d’edat, dels quals tres formaven part d’un grup criminal especialitzar en delictes contra la salut pública i al qual també s’atribueix un delicte d’homicidi en grau de temptativa, lesions, amenaces i un delicte d’obstrucció a la justícia. El quart home detingut havia col·laborat amb el grup en un robatori violent amb lesions.

Segons han informat els Mossos d’Esquadra, a principis d’any, els investigadors van tenir coneixement que en un pis ocupat de l’avinguda del Carme de Pineda de Mar presumptament s’hi estaven venent drogues. Segons el cos policial, hi havia un “degoteig constant d’entrades i sortides de gent”, i afirma que sovint els compradors sortien amb les paperines a la mà, sense molestar-se en amagar-les. A partir d’aquí, els agents van iniciar una investigació del presumpte pis franc i van confirmar que diverses persones sortien del pis després de comprar drogues, així com també van comprovar que les quatre persones que hi vivien tenien antecedents policials per delictes contra la salut pública.

Arran de la investigació, els Mossos van poder resoldre el succés del passat octubre en què un home va ser llançat pel forat de l’escala d’un tercer pis de la mateixa avinguda del Carme de Pineda. La víctima, que va patir lesions greus en la caiguda, va relatar que l’agressió s’havia produït “per discrepàncies amb altres persones que compartien el pis ocupat” i que compartia amb ells, ja que rebien múltiples visites de persones que venien a comprar drogues.

Els Mossos afirmen que al grup, a banda del tràfic de drogues, se’l relaciona també amb diverses agressions.

Durant l’entrada i registre al domicili del grup el dia 11 de març, els agents van localitzar 40 grams de cocaïna en roca, 63 grams de marihuana i 71 grams d’haixix, una bàscula de precisió i 2.255 euros.

Els detinguts van passar a disposició judicial al jutjat de guàrdia d’Arenys el 12 de març. El jutge va decretar presó per tres d’ells i llibertat amb càrrecs pel quart detingut.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics