3 contagiats per coronavirus en l’última setmana a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Continua a la baixa el nombre de contagis per coronavirus a la nostra localitat. En l’última setmana i segons dades del Departament de Salut, només s’ha detectat 3 nous contagis de covid19, la xifra setmanal més baixa dels últims 6 mesos.

A les poblacions veïnes també baixa el nombre de contagis; a Malgrat s’han detectat 5 nous casos, la meitat dels detectats la setmana abans, mentre que a Santa Susanna només s’ha detectat 1 cas quan la setmana anterior en van ser 8.

A Tordera els contagis han crescut lleugerament passant de 5 a 9 aquesta setmana passada.

A nivell hospitalari, i segons les últimes dades de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, hi ha 33 persones ingressades per coronavirus als hospitals i sociosanitaris de Calella i Blanes. Són 8 persones menys que les registrades el passat dilluns.

Concretament, ara mateix hi ha 13 persones a l’Hospital Sant Jaume de Calella, 9 al sociosanitari de la mateixa població i 11 més a l’Hospital Comarcal de Blanes.

D’altra banda, segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 141 punts -18 més que la setmana passada-, mentre que l’RT és de l’1,07.

Tot i la reducció progressiva de casos, des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva es continua demanant no abaixar la guàrdia i minimitzar el risc de contagi limitant el contacte social, fer l’activitat mínima indispensable fora de casa, a més de continuar aplicant les mesures d’higiene bàsiques, com són l’ús de mascareta, el rentat de mans freqüent i la distància de seguretat.

Pel que fa al ritme de vacunació, a l’Àrea Sanitària de Malgrat i Palafolls s’ha vacunat ja el 4.5% de la població amb les dues dosis, són 1245 persones vacunades i un 8% amb la primera dosi de la vacuna, el que suposa 2243 persones.

De moment s’han administrat 3 tipus de vacunes entre Malgrat i Palafolls. La de PFIZER, la d’AstraZeneca i la de Moderna.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics