L’Ajuntament busca empresa per desplegar la fibra a les urbanitzacions

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

És una de les demandes més habituals des de les urbanitzacions del nostre municipi. La manca d’una connexió ràpida els fa perdre competitivitat cosa que s’ha posat encara més de manifest amb el confinament i el teletreball.

Per això els propis veïns de Ciutat Jardí, davant la manca de resposta de les grans operadores,  es van mobilitzar fa un any a la recerca d’una solució que sembla passar per que una empresa desplegui la xarxa a les urbanitzacions.

L’empresa es va trobar i es va començar a projectar el desplegament juntament amb l’Ajuntament de Palafolls, que hauria de cedir l’ús d’un local per col·locar els equips de capçalera que donarien cobertura a Ciutat Jardí, Mas Reixach, Mas Carbó i Sant Genís.

El projecte es va aprovar per Junta de Govern només fa unes setmanes, però l’empresa que havia de fer el desplegament ha decidit renunciar al projecte.

Consultada per aquesta emissora, l’empresa considera que l’Ajuntament ha trigat molt a donar els permisos necessaris permeten a Movistar començar a desplegar la fibra en alguns carrers de la zona.

Això, segons apunta l’empresa, fa que el projecte no els sigui viable econòmicament.

El consistori, però, considera que s’ha treballat diligentment i recorda que molts dels entrebancs que han dilatat el projecte són imputables a l’empresa.

Sigui com sigui, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, avançava en l’últim ple municipal, que el consistori continua contemplant el desplegament de la fibra a les urbanitzacions com una prioritat del govern local. Assegura que ja s’està en contacte amb una altra empresa per continuar amb el projecte de cobertura de fibra òptica als principals nuclis i urbanitzacions del municipi.

La intenció del consistori és cedir una part del centre cívic del Cim de Miralles, a Ciutat Jardí, per instal·lar la maquinària necessària per donar cobertura a les urbanitzacions del nostre municipi. Amb l’empresa anterior es preveia que els usuaris mantinguessin un compromís de permanència de 3 anys amb el proveïdor per tal de recuperar la inversió feta en el desplegament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics