URGENT

Ja es pot demanar documents de qualsevol biblioteca catalana des de Palafolls

Compartiu aquesta història

Des de fa uns dies qualsevol persona d’arreu de Catalunya, amb el seu carnet de biblioteca pot demanar en préstec llibres de totes les biblioteques públiques del país.

Això implica que qualsevol usuari pot demanar a la Biblioteca de Palafolls documents que estiguin en altres equipaments d’arreu de Catalunya.

La Generalitat i la Diputació de Barcelona han integrat els catàlegs bibliotecaris perquè tot el territori compti amb un mateix catàleg compartit i, per tant, el carnet de qualsevol biblioteca catalana serveixi per a tot el país.

 Fins ara els catàlegs bibliotecaris estaven dividits en dos: d’una banda hi havia l’Aladí, el de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i, de l’altra, hi havia l’Argus, el catàleg de la Generalitat, que integrava les biblioteques de Girona, Lleida, Tarragona i les terres de l’Ebre. 

Ara les dues institucions han unificat els catàlegs en un de nou, anomenat Atena, i que permetrà als usuaris agafar en préstec documents de tots els equipaments catalans adreçats al públic generalista.

Així ara amb el carnet de la biblioteca de Palafolls es podrà demanar préstecs de documents d’arreu de Catalunya, com explica Anna Miralles directora de la Biblioteca de Palafolls.

Aquest servei és gratuït des d’aquest any i caldrà esperar un temps aproximat de dues setmanes per poder tenir el llibre del préstec interbibliotecari. A més, ara amb la situació pandèmica, els documents han de passar almenys 48 hores en quarentena.

Des de ja fa uns anys el carnet de qualsevol biblioteca et permetia treure en préstec documents de qualsevol biblioteca, és a dir que amb el carnet de Palafolls es podia demanar llibres a la biblioteca Comarcal de Blanes, però fins ara no es podia fer portar un document de Blanes a Palafolls per prestar-lo directament aquí.

Queden fora d’aquest catàleg unificat les biblioteques universitàries, les especialitzades i la Biblioteca Nacional de Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics