Blanes commemora el dia Internacional de la Visibilitat Trans

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

La ciutat veïna de Blanes ha penjat una pancarta a la façana principal de l’edifici consistorial per commemorar la data d’avui dimecres, 31 de març, Dia Internacional de la Visibilitat Trans. Aquest gest vol ser, pel consistori, una mostra del seu “compromís amb la lluita per la igualtat”, i vol servir per fer visible una realitat de la nostra societat entre la ciutadania del municipi.

Paral·lelament, al ple del passat dijous a l’Ajuntament de Blanes es va aprovar per unanimitat de tots els regidors i regidores una moció a favor de la diversitat de gènere i per la igualtat de drets de les persones trans.

L’Ajuntament de Blanes ha recordat que el juny de l’any passat, coincidint amb el Dia Mundial de l’Orgull LGTBI, es van estrenar dos bancs que defensen la diversitat sexual i de gènere a la Plaça Bru Centrich. Un d’ells es va pintar amb els colors de l’arc de Sant Martí, que simbolitza la lluita LGTBI, mentre que l’altre amb els que identifiquen al col·lectiu Trans. Aquesta iniciativa es va sumar a la que es va impulsar també a Blanes ara fa tres anys, en què també es va pintar un altre banc amb els colors de lluita del col·lectiu Trans.

El Dia Internacional de la Visibilitat Trans, ques es commemora avui dimecres, va ser impulsat per l’activista Rachel Crandall l’any 2009 com a reacció pels pocs dies festius LGBTI que celebraven la visibilitat de les persones trans. Fins aquell any només es commemorava el Dia Internacional de la Memòria Trans en record de les víctimes de crims d’odi. En aquest sentit, el col·lectiu de dones i homes transsexuals és un dels què pateix més agressions físiques arreu del món.

Segons l’informe elaborat el 2019 per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals, un 42% de les persones trans van patir amenaces o maltractaments psicològics, incloent el rebuig a l’accés laboral.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics