Desbrossen i netegen a fons la zona on es van trobar hams dins salxitxes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest matí, l’empresa encarregada de la jardineria a Palafolls ha desbrossat tota la zona on ahir al migdia es van localitzar una vintena de trossos de salsitxes de frankfurt amb hams de pescar amagats a l’interior.

Aquestes trampes per animals de companyia es van localitzar prop del Gorg dels Cans, una zona on cada dia desenes de persones passegen les seves mascotes.

Aquest dimarts al migdia saltaven les alarmes quan una veïna s’adonava que el seu gos tenia un tros de frankfurt amb un ham a la boca. Li va poder treure i va alertar de seguida a les autoritats.

Ràpidament, veïns de la zona i membres de la Protectora d’Animals de Palafolls han iniciat una recerca i han recuperat fins a una vintena de trossos de salsitxa, tots amb un ham de pescar amagat al seu interior.

Ho explica Ester López, coordinadora de la Protectora Amics dels Animals de Palafolls.

Ja ahir es va fer una batuda per trobar aquestes trampes contra els animals, però no es tenia la certesa d’haver eliminat tots els trossos de salsitxes amb hams. Per això, aquest matí s’ha procedit a desbrossar la zona per poder trobar altres trossos que quedessin amagats. Segons fonts properes a aquesta neteja no s’han trobat noves trampes.

Pel fet de no saber el moment en què es van llençar aquestes trampes, el perill rau en els animals que han passat per la zona del carril bici propera al pipican abans de la seva detecció i que podrien haver ingerit els hams. És probable que els expulsin sense més, però un cop dins el cos podria acabar essent molt perjudicial.

El cas ja està en mans de la Policia Local de Palafolls, ja que l’entitat ha denunciat la situació al cos local de seguretat. De totes maneres, es recomana a tots els propietaris que vigilin a l’hora de passejar els seus animals per la zona esmentada i per les zones properes, ja que es desconeix si qui ha llençat aquests hams n’ha repartit més en altres punts del poble.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics