Palafolls valora positivament l’acord amb Endesa però el veu insuficient

Foto: bancdenergia.org
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: bancdenergia.org

La Generalitat ha signat aquesta setmana un acord amb la companyia Endesa per condonar el deute de 35.000 famílies vulnerables i regular la pobresa energètica.

Segons l’acord, la companyia elèctrica assumeix el 100% del deute acumulat de les famílies vulnerables entre els anys 2015 i 2018 i el 50% dels anys 2019 i 2020, mentre que la Generalitat i les administracions locals finançaran l’altra meitat dels dos darrers anys.

Des de l’Ajuntament de Palafolls, l’alcalde, Francesc Alemany, ha valorat positivament aquest acord, tot i el veu insuficient a l’hora de resoldre el problema.

En aquest sentit, creu que no hi haurà entesa a l’hora de fer el repartiment del 50% del deute acumulat a partir d’ara; una opció que, segons Alemany, no accepten tots els ens locals, tenint en compte els rendiments que obté Endesa.

Ara per ara l’Ajuntament de Palafolls no avança la quantitat de deute de famílies del municipi afectades per la pobresa energètica. En el cas de la localitat veïna de Malgrat de Mar, per exemple, Endesa va reclamar el 2019 un deute de 73 Mil euros.

Segons la Generalitat, amb els acords s’aconsegueix “defensar els drets de les persones en situació de vulnerabilitat, protegir-les de cara al futur, i oferir seguretat jurídica als ens locals”.

De fet, ho qualifica d’“històric”, i el considerava ara encara “més urgent” degut a l’impacte que està generant la Covid-19. També creu que els convenis serviran de “precedent per a altres companyies” i permetran “desjudicidialitzar” aquestes situacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics