URGENT

Malgrat ajudarà als particulars a repintar les parets amb grafits

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Malgrat de Mar vol continuar lluitant contra els grafits a les parets, als quals considera un problema crònic des fa anys al municipi.

En aquest sentit, el consistori malgratenc afirma que s’ha actuat sempre en els grafits apareguts en equipaments municipals, però que no ha pogut actuar a les parets d’immobles particulars, de les quals se’n comptabilitzen ara unes 600 arreu de la vila.

L’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, declarava fa uns dies a aquesta emissora la voluntat del consistori de gestionar aquest assumpte, d’una banda per netejar les façanes i de l’altra per donar espais d’expressió a aquest art urbà sense afectar als espais privats.

Després de valorar-ho, l’alcalde xifra en 250 Mil euros el cost de repintar les façanes on hi ha pintades. Ho ha fet basant-se en la subvenció del projecte “Tu hi pintes molt”, impulsat dins la Llei de Barris, i que ara s’ha adaptat per poder destinar-se als propietaris afectats pels grafits.

Mercader destaca també la necessitat que el propietari estableixi un compromís de continuar netejant la seva façana un cop el consistori hagi fet la primera actuació. Un cop s’hagi actuat a les façanes, l’Ajuntament de Malgrat vol seguir impulsant propostes encarades a la prevenció als centres educatius, oferir murs lliures per poder pintar grafits, així com vincular-ho a la promoció del comerç local.

Des del consistori malgratenc s’insisteix a puntualitzar que les tasques de repintat de les façanes particulars es faran una sola vegada.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics