URGENT

Nova tongada d’ajuts a famílies i empreses colpejades per la pandèmia

Compartiu aquesta història

Es destinaran 250.000€ en total

El ple de la setmana que ve al consistori palafollenc portarà a aprovació les bases de convocatòria de dues noves línies d’ajuts econòmics per combatre els efectes de la Covid-19 a Palafolls. 

L’Ajuntament repeteix així la fórmula de l’any passat, quan va obrir dues línies d’ajudes; una per a famílies amb davallada d’ingressos per culpa de la pandèmia i la segona per donar aire als negocis i empreses locals que van veure decaure els seus ingressos durant els mesos més durs de la Covid-19.

Ara, el consistori treballa en dues línies molt similars. D’entrada preveu destinar 150.000 euros a ajudes socials a famílies colpejades per la crisi. Es preveuen ajudes de 500 i de 1000 euros segons els dies que hagin estat en atur, ERTO o segons el contracte de fixa discontinu. Aquests diners s’hauran de justificar amb despeses bàsiques de la unitat familiar com el lloguer o la hipoteca de l’habitatge habitual, impostos, etc.

Ho explica Helena Carles, regidora de Benestar de Palafolls.

Aquestes ajudes van repartir l’any passat 23.000€ entre les 47 famílies.

Pel que fa a les ajudes a l’activitat econòmica també s’introdueixen novetats. D’entrada, seran d’un import únic de 800 euros que rebran directament les empreses qualificades de “no essencials” i que han patit diferents restriccions en aquest any de pandèmia. Per altra banda, també el poden rebre les empreses “essencials” que acreditin una davallada d’almenys el 40% dels ingressos entre el juny de l’any passat i ara.

En parla Aleix Freixa, és regidor de Promoció Econòmica de Palafolls.

S’ha simplificat la burocràcia

respecte l’any passat

Aquests 800 euros d’ajuda directa s’han de destinar a pagar despeses com el lloguer del local, d’autònoms, de serveis o d’impostos del negoci, tal i com recolliran les bases.

El regidor explica que s’ha simplificat la burocràcia a l’hora de demanar i de justificar aquestes ajudes, que tenen una dotació inicial de 100.000€, per la qual cosa es podrà beneficiar a 125 empreses o autònoms.

Si el ple aprova les bases d’aquestes ajudes, es podran començar a demanar a mitjans de maig i juny.

L’any passat només van demanar les ajudes a empreses una cinquantena de negocis, i van ser 37 les que es van acabar aprovant per un valor de 27.000 euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics