Ajuntament i Institut impulsen un servei de suport de gestió emocional en adolescents

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El context de la pandèmia de la Covid-19 ha tingut afectacions a tots nivells, i un dels àmbits on l’impacte es va notant mica en mica d’una forma més accentuada és en el dels joves.

Les restriccions dictades per fer front a la pandèmia han suposat una reducció molt important del dia a dia d’interacció social dels adolescents, i ha convertit als instituts com a principal espai de relació entre ells, davant la impossibilitat de fer-ho en altres àmbits.

És per aquest motiu, i sota aquest context actual, que l’Ajuntament de Palafolls i l’Institut Font del Ferro han volgut tirar endavant un nou servei que vol ajudar a treballar la gestió de les emocions entre els joves. Ho vol fer a través de la psicomotricitat per adolescents, considerada una eina de gestió emocional i de les relacions que, segons el consistori, “s’adequa a les necessitats i particularitats dels joves per treballar aquesta gestió des d’una perspectiva més física”.

Tal i com recorda l’àrea d’Educació del consistori, la psicomotricitat és una disciplina que es desenvolupa en els àmbits sanitaris, educatius i sociocomunitaris com a “element d’ajuda al desenvolupament de les persones, així com a la superació de les seves dificultats, per mitjà del treball corporal”.

Ho explica Anna Rovira, tècnica d’Educació de l’Ajuntament de Palafolls.

La iniciativa, que s’engegarà com una prova pilot, anirà adreçada a un primer grup de 12 a 14 anys i un segon de 15 a 17 anys; en tots dos casos hi haurà un mínim de 5 persones i un màxim de 7 a cada grup.

La proposta vol afavorir el desenvolupament d’habilitats i creixement personal, les capacitats de coneixença i d’autoconeixença i l’escolta i l’expressió; potenciar el benestar emocional i relacional; estimular el desig de participació, pertinença i de relació i ser capaç de prendre decisions.

Les sessions s’allargaran una hora, aproximadament, i es faran una vegada a la setmana a l’edifici del MiD.

La previsió del consistori és dur a terme aquestes sessions fins a mitjans del mes de juny.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics