Caiguda del nombre de contagis a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En tota la setmana passada es van detectar 6 nous casos de Covid-19 al nostre municipi, 3 vegades menys respecte els que s’havien notificat la setmana anterior.

Aquesta clara davallada arriba després d’un mes de lenta pujada del nombre de contagiats al nostre municipi, probablement arran de la Setmana Santa.

Amb aquests 6 casos confirmats la passada setmana s’iguala el segon millor registre d’aquest 2021; un any que va començar amb 35 casos setmanals, i que a mitjans de març registrava la xifra més baixa de contagis amb 3 a la setmana.

La davallada ha estat generalitzada al nostre voltant, però molt més lleu que a Palafolls. A Malgrat s’han detectat 15 casos, una xifra que es manté molt similar en les últimes setmanes, i que suposa tant sols un cas menys que en el recompte setmanal anterior. A Santa Susanna, d’altra banda, s’ha detectat un sol cas en tota la passada setmana, 3 menys que l’anterior.

Només a Tordera el nombre de casos s’ha incrementat, passant de 10 a 14 casos setmanals; un lleuger augment que arriba després de setmanes de descens de casos en aquesta localitat veïna.

Tot i aquestes dades, les autoritats sanitàries insisteixen en no abaixar la guàrdia davant del virus. Actualment el nombre de pacients positius per coronavirus ingressats als centres hospitalaris de la zona és de 23 persones, 6 menys que la setmana passada. Ara hi ha 10 persones a l’Hospital de Calella i 13 a l’Hospital de Blanes.

D’altra banda la vacunació continua a Palafolls. A data d’avui ja s’han administrat més de 2.400 vacunes, de les quals prop de 1.800 són primeres dosis i 640 corresponen a segones dosis.

La vacuna més administrada al nostre municipi és la de Pfizer. Dues de cada tres vacunes és d’aquesta farmacèutica, mentre que la d’AstraZeneca suposa el 29% de les vacunes. En menor mesura, tan sols 155 dosis, són de Moderna.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics