L’ACA i Malgrat acorden solucionar la desembocadura de la riera

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

Feia 12 anys que l’Ajuntament de Malgrat i l’Agència Catalana de l’Aigua ja havien signat un conveni per impulsar diverses actuacions de millora en el tram final de la riera de Palafolls, que desemboca a la plaça de l’Àncora. El conveni mai es va executar, fins el punt que el consistori va anar a la justícia per reivindicar els seus drets.

Ahir, però, es va escenificar la reconciliació entre les dues administracions. Va ser amb la signatura d’un nou acord que haurà de solucionar aquesta desembocadura de la riera de Sant Genís i també un tram entre Santa Rita i el CAP de Salut.

Amb aquest acord, l’ACA s’ocuparà de la redacció i actualització dels projectes constructius, que tenen més d’una dècada, i assumirà el finançament de les obres hidràuliques. L’Ajuntament de Malgrat, per la seva banda, executarà els treballs i assumirà els costos de millora del sistema viari.

El conveni no inclou terminis d’execució, però Malgrat preveu imputar les despeses al pressupost del 2023-2024, per la qual cosa es calcula que totes les obres podrien estar enllestides d’aquí a 3 o 4 anys.

Amb l’acord presentat es duran a terme una sèrie de millores en dos trams. Un comprèn 615 metres d’aquest curs fluvial per sobre del tram ja soterrat, entre el parc Francesc Macià i la zona de Santa Rita, i el segon millorarà substancialment les condicions hidràuliques i urbanístiques de la seva desembocadura a mar sota el pont del ferrocarril, a tocar de la plaça de l’Àncora.

Les actuacions busquen millorar el desguàs de la riera, minimitzant el risc d’inundacions, però també integrar aquesta canalització amb la xarxa viària del nucli urbà.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics