Els comerços poden obrir demà, tot i que la llei catalana no ho contempla

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Demà és dissabte 1 de maig, Dia Internacional dels Treballadors. Es tracta d’una data festiva que, en el cas de l’àmbit comercial, queda fora dels dies festius amb obertura autoritzada.

Això és el que es desprèn de la llei catalana d’horaris comercials, i que estableix que el dia 1 de maig és un festiu amb obertura no autoritzada, i per tant determina que els comerços no podrien obrir al públic demà dissabte.

Aquesta norma, però, està recorreguda a nivell estatal, la qual cosa fa que elscomerços d’unes determinades característiques sí que puguin obrir demà, emparant-se en la llei espanyola que sí ho permet.

Ho explica Sílvia González, tècnica de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palafolls.

Altres dies festius amb obertura no autoritzada, segons la llei catalana, són els dies 1 i 6 de gener, el Divendres Sant i el Dilluns de Pasqua, Sant Joan, l’11 de setembre, el 12 d’octubre, Nadal i Sant Esteve.

Malgrat que la que prevalgui ara sigui la llei espanyola, González explica que des de Promoció Econòmica i altres administracions es recomana als comerços no obrir demà.

Els dies festius amb obertura autoritzada, segons el calendari comercial de la Generalitat, són els dies 3 i 10 de gener, 4 de juliol, 1 i 28 de novembre i els 6, 8 i 19 de desembre. En el cas de Palafolls, s’afegeixen a aquestes dates amb obertura autoritzada els dies 25 d’agost i 8 de setembre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics