Ja es poden demanar els ajuts al lloguer

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El govern català ha posat en marxa una nova convocatòria d’ajuts al lloguer ordinari. En total, hi ha disponibles 20 milions d’euros i les sol·licituds es podran presentar fins, just d’aquí a un mes, el 4 de juny.

Com a màxim, cada família podrà rebre 2.400 euros anuals o, el que és el mateix, 200 euros d’ajut cada mes. La subvenció s’ajusta en funció de l’esforç que suposa per a la unitat de convivència el pagament del lloguer. 

Segons ha detallat la Generalitat en un comunicat, l’ajut pot ser del 20 % de l’import del lloguer quan l’esforç per pagar-lo sigui igual o inferior al 30 % dels ingressos familiars. La subvenció pot arribar al 30 % del preu quan l’esforç sigui superior a aquest percentatge i inferior al 40 %. Mentre que podrien arribar al 40 % si l’esforç és igual o superior a aquesta xifra.

El límit màxim d’ingressos de la unitat de convivència que permet l’accés a la subvenció es determina segons el nombre de membres. Cal multiplicar la quantia anual de l’Indicador de renda de suficiència de Catalunya, actualment prop de 8.000€,  pel nombre de persones a la unitat familiar. Així doncs una família de 2 membres amb ingressos inferiors als 16.000€ poden demanar aquesta ajuda econòmica.

Aquest 2021, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha modificat les bases reguladores i s’han incrementat els topalls del lloguer mensual, per “adaptar-se a la realitat del mercat”.

Això vol dir que pot demanar l’ajuda qui no pagui un lloguer superior als 800 euros en el cas de la demarcació de Barcelona. A Girona i a Tarragona, el límit són 550; a Lleida, 500 i, a les Terres de l’Ebre, 400 euros. 

Les sol·licituds es poden fer fins al 4 de juny, també de forma telemàtica. L’any passat es van beneficiar 55.420 famílies d’aquests ajuts a tot Catalunya. El pressupost es va incrementar per la crisi del coronavirus.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics