Tornen les proves d’avaluació de les competències bàsiques a 6è de primària

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Més d’un centenar alumnes de sisè de primària de les dues escoles de Palafolls han començat avui dimarts les proves d’avaluació de competències bàsiques. Aquests exàmens es recuperen després que l’any passat s’haguessin de suspendre per la pandèmia del coronavirus.

L’objectiu de les proves és saber si els alumnes que estan a punt de passar a secundària han assolit les competències bàsiques en algunes matèries. 

En parla Laura Duarte, directora de l’escola Mas Prats.

Les proves de competències bàsiques en cap cas determinen  si s’ha superat l’etapa educativa ni tenen cap tipus d’impacte en les avaluacions de final de curs. Així doncs són proves que ajuden a avaluar el sistema en general, els centres educatius i pròpiament l’alumne.

Els controls es faran durant tres dies. Avui quest dimarts els alumnes han començat amb llengua castellana i matemàtiques; el dimecres s’avaluaran la llengua catalana i llengua estrangera (anglès i/o francès); i el dijous 6 de maig es farà la prova de coneixement del medi natural.

Una de les novetats d’aquesta edició és que els correctors faran servir una plataforma digital que els agilitzarà el procés de correcció. Si bé en l’edició anterior ja van fer servir una plataforma similar, només podien corregir les preguntes de resposta única. Enguany, també els permetrà, per primera vegada, corregir les preguntes de resposta oberta i les redaccions. Aquesta eina ja s’ha fet servir en les proves de quart d’ESO.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics