Baixen els contagis de coronavirus i els ingressats als hospitals de la zona

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En tota la setmana passada es van diagnosticar 6 nous casos de coronavirus a Palafolls, 3 menys que la setmana anterior. És una davallada que manté el nombre de contagis a Palafolls en la franja entre els 5 i els 10 positius setmanals, unes xifres allunyades del pic màxim de contagis al nostre municipi, registrat la primera setmana de l’any amb 35 positius.

Habitualment, un contagi provoca positius al seu nucli familiar directe i, sovint, aquests contagis propers són els que fan enfilar o davallar el nombre de contagis segons el nombre de membres de la unitat familiar.

Tot i la baixada de la setmana passada, la xifra és molt similar al nombre de contagis detectats a Malgrat, on tot i doblar en nombre de població, s’han comptabilitzat 8 casos en els últims dies, només 2 més que a Palafolls.

En el cas de Tordera, després de setmanes amb registres molt per sobre en nombre de contagis, ara s’observen les millors dades des de l’agost de l’any passat, amb només 3 contagis detectats a través de proves diagnòstiques.

A Santa Susanna el nombre de positius es manté en 2 setmanals, els mateixos detectats la passada setmana.

La davallada de casos, que es manté amb més o menys constància des de fa unes setmanes, es tradueix també en el nombre d’ingressats en els hospitals de referència de la nostra zona. 

Segons dades de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, actualment hi ha 19 persones ingressades als hospitals de Calella i Blanes, 6 menys que fa una setmana. Tot i això, no tot són altes. A Calella s’han registrat en els últims dies 6 nous ingressos i 10 altes, una de les quals ha estat un trasllat en un altre centre sanitari, mentre que a l‘Hospital de Blanes, s’han registrat 9 ingressos nous i s’han comptabilitzat 5 altes. 

Ara com ara, a l’Alt Maresme el risc de rebrot se situa en els 85 punts -una seixantena menys que la passada setmana- i l’RT és del 0,69. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics