Es multiplica per 3 el nombre de palafollencs que viuen a l’estranger

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’any 2009, a l’inici de la crisi econòmica, hi havia 46 palafollencs que vivien en altres països del món. La xifra no ha parat de créixer des de llavors i, en aquests 12 anys, la xifra s’ha triplicat, fins arribar a les 133 persones inscrites al nostre municipi, però que viuen actualment fora d’Espanya, ja sigui estudiant o treballant.

Segons les dades del padró d’espanyols residents a l’estranger, que ofereix l’Institut Nacional d’Estadística,  el període amb més flux migratori de palafollencs va ser entre els anys 2011 i 2015. Des de llavors, el ritme de palafollencs que han marxat a l’estranger ha anat a la baixa. Per exemple, l’any 2015 van marxar 16 persones a l’estranger, mentre que l’any passat en van ser 4.

El Padró d’habitants residents a l’estranger és un registre administratiu on consten les persones que viuen habitualment a l’estranger però tenen la nacionalitat espanyola. Les persones inscrites en aquest padró es consideraran veïnes del municipi que figura en les dades de la seva última inscripció només a efectes del dret a vot, i no forma part, en cap cas, de la població oficial del municipi esmentat.

Aquest Padró s’elabora a partir d’un registre consular que, tot i que se suposa que és d’obligat compliment inscriure-s’hi, està comprovat que moltes persones no ho fan. Això fa doncs, que la xifra pugui ser molt més alta.

No tenim dades específiques dels països preferits pels palafollencs per marxar a viure, però en canvi, si que tenim aquesta dada a nivell comarcal.

França segueix sent, un any més, el país amb més persones residents inscrites a les oficines consulars i amb darrer registre al Maresme. L’Argentina ocupa, de nou, el segon lloc, seguida d’Alemanya. Aquests tres països, juntament amb el Regne Unit i els Estats Units d’Amèrica completen un llistat en què també hi ha Suïssa, un país amb força residents inscrits a Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics