Novartis ampliarà la planta de Palafolls després de tancar la de les Franqueses

Planta de Novartis a Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Sandoz, la divisió de genèrics i biosimilars de la farmacèutica Novartis, tancarà d’aquí a tres anys la planta que té a Les Franqueses del Vallès, on hi treballen 170 persones.

Aquesta decisió, però, anirà acompanyada d’un altre moviment empresarial, ja que la companyia ha anunciat que invertirà 50 Milions d’euros en l’ampliació de la planta de Palafolls, al polígon d’en Puigvert, que es preveu que estigui operativa el 2025 i on s’hi preveu també la creació de 63 llocs de treball.

Segons ha afirmat l’empresa en un comunicat, la producció d’amoxicilina mitjançant síntesi química cessarà, ja que es tracta d’una tecnologia “menys competitiva” respecte la que es preveu utilitzar en futurs projectes. 

Segons afirma Sandoz a alguns mitjans, l’empresa farà tot el possible per ajudar a trobar solucions pels afectats pels dos canvis, i ha anunciat que començarà una negociació amb els representants sindicals per pactar la sortida dels empleats. Tot i així, l’empresa no aclareix si part dels afectats pel tancament de la planta de les Franqueses es podran recol·locar a la planta palafollenca.

El que sí assegura la companyia és que vol que les instal·lacions de Palafolls siguin “una peça rellevant de la seva xarxa europea de fabricació d’antibiòtics”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics