El pinedenc Pere Aragonès, investit president electe de la Generalitat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Després de dues investidures fallides al març, avui Pere Aragonès ha aconseguit els suports necessaris per ser investit com a 132è president de la Generalitat, gràcies als vots favorables d’ERC, Junts i la CUP; han estat un total de 74 vots d’entre els 135 diputats del Parlament català.

Aragonès, de 38 anys, va néixer a Pineda de Mar, municipi on ha estat regidor en dos mandats aconseguint que ERC fos la segona força a la localitat. Nét i fill de polítics locals, l’avui investit com a president electe va entrar al Parlament com a diputat republicà l’any 2006. 

Aragonès a Palafolls durant el temporal Gloria de l’any passat

Després de les eleccions al Parlament de fa 3 anys, de l’empresonament d’Oriol Junqueras i de la marxa de Marta Rovira, Aragonès va ser nomenat conseller d’Economia i, amb la inhabilitació del president Torra, el passat setembre, va assumir les funcions de president.

Com a cap de llista d’ERC a les eleccions catalanes del passat febrer, va aconseguir ser la segona força més votada, frec a frec amb el PSC, i avui ha estat investit president electe de la Generalitat, el primer d’ERC després de 80 anys.

A partir de dimecres, quan ja podria ser efectiu el nomenament, començarà a caminar el nou govern, del qual ja se saben algunes coses. Tindrà 14 conselleries, repartides a parts iguals entre els socis de govern i paritàries, i una de les novetats serà la creació de la Conselleria de Feminisme i igualtat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics