URGENT

Aprovats els estatuts de l’Associació de Municipis de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, que es presentarà aquest juny

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Palafolls va aprovar al ple d’aquest dijous els estatuts de l’Associació de Municipis de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, el projecte que s’impulsa amb la voluntat de posar en valor i promocionar la zona d’horta dels municipis de Palafolls, Tordera, Malgrat de Mar, Santa Susanna i Blanes, treballar per la consolidació de les empreses del sector i acollir nous emprenedors i impulsar l’activitat agrària.

Segons Aleix Freixa, regidor de Pagesia de l’Ajuntament de Palafolls, els estatus reflecteixen una “voluntat compartida” entre les administracions implicades i també el sector agrari del territori. En aquest sentit, Freixa destaca la importància de la Baixa Tordera, no només pel que suposa a nivell paisatgístic sinó també pel seu paper com a motor econòmic de la zona.

Al ple de dijous també es va anunciar que la presentació del projecte es farà el proper 17 de juny. Freixa va insistir en l’aposta per la preservació de la pagesia com a “prioritat indiscutible” i com a eina per lluitar contra l’emergència climàtica.

A la vegada, però, el regidor va afirmar també que l’espai agrari de la Baixa Tordera, igualment com altres indrets del territori, es veu amenaçat per factors com l’expansió urbanística, les infraestructures o la manca de relleu generacional que continuï impulsant l’agricultura. En aquest sentit, Freixa considera que els estatuts del projecte han de servir per fer front a aquests reptes.

Els estatuts de l’Associació de Municipis de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera es van aprovar al ple de dijous de l’Ajuntament de Palafolls per unanimitat de tots els grups.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics