URGENT

L’oposició reclama fer un pedaç i reobrir la piscina aquest estiu

Compartiu aquesta història

El govern no ho contempla per responsabilitat

En el ple d’anit de l’Ajuntament de Palafolls un dels punts que van suscitar més debat va ser la moció presentada pel PSC i que demanava la reobertura de la piscina municipal aquest estiu.

Els socialistes acusen de manca d’informació, transparència i participació ciutadana a l’hora de prendre la decisió que es va anunciar fa un mes.

imatge del ple telemàtic d’anit

De fet, el socialista Joan Vila, assegurava ahir que el govern municipal s’havia inventat un problema per acabar gestionant-lo molt malament. Vila demanava al govern un pas enrere, fer un pedaç a les mancances de la piscina i reobrir la instal·lació aquest estiu, amb l’horitzó de fer les grans obres a partir del setembre.

Els socialistes lamenten l’immobilisme del govern i van apelar al sentiment dels regidors d’Esquerra per votar a favor de la reobertura.

Un dels motius exposats pel govern local per no obrir la piscina és l’actual problema amb les canalitzacions d’aigua, el vas de la piscina i la sala de màquines. El govern recorda que fer un pedaç, com s’ha fet en els últims anys, seria molt costos i que no resoldria el problema definitiu, pel que caldria encarar una reforma important a l’hivern.

Palafolls en comú dubte que el pedaç sigui tan car fer una actuació d’urgència per poder obrir la instal·lació i creu que el govern vol estalviar-se aquesta actuació amb finalitats electoralistes. Ho explicava Clara Hidalga, portaveu de la formació a Palafolls.

Per la seva banda el govern municipal va defensar la no obertura de la piscina per responsabilitat. Recorden que la piscina necessita una “reforma integral” i que si obren la piscina aquest estiu, tot i els pedaços possibles, es perdrien entorn als 3 milions de litres d’aigua per culpa dels problemes estructurals de la instal·lació. Ho explica l’alcalde de Palafolls, el republicà Francesc Alemany.

Això sumat a les limitacions que marqui la pandèmia suposaria, segons els càlculs del govern, a una factura de 90.000€ que caldria sumar a les obres que haurien de començar al setembre i que dispararien la despesa per arranjar la piscina.

L’alcalde recordava anit a l’oposició que fa més de 10 anys que es necessiten aquestes reformes i els recriminava que encara volguessin allargar els pedaços un estiu més, amb el sobrecost que això suposa per les arques públiques.

Alemany es reafirma en que governar és prendre decisions, per molt impopulars que siguin i va lamentar el que considera demagògia dels grups de l’oposició. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics