31 anys de presó per l’acusat de matar la seva parella davant dels seus fills menors d’edat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Audiència de Girona ha condemnat a 31 anys de presó Rolando Dionicio Bolívar, l’home que va matar la dona a ganivetades a Blanes l’abril del 2018, davant dels fills menors d’edat. 

Segons l’Agència Catalana de Notícies, la sentència ha tingut en compte les circumstàncies especialment cruels del crim ja  que considera provat que l’home va inflingir 23 punyalades a la víctima que va haver de patir una llarga agonia. També té en compte el patiment emocional dels fills i destaca que va ser especialment esfereïdor, perquè l’assassí els va obligar a presenciar una escena aterridora”.

El més petit, que llavors tenia 10 anys, va sortir al passadís al sentir els crits de pànic i auxili de la seva mare i se la va trobar estesa a terra, veient com el seu pare s’intentava autolesionar. El nen va intentar treure-li el ganivet de les mans i, com a conseqüència, pateix estrès posttraumàtic i ha de seguir tractament mèdic i psicoterapèutic.

La filla, que tenia 17 anys, també es va despertar alertada pels crits de la mare i la va anar a socórrer, però la dona, tal com recull la sentència “va acabar morint entre els seus braços sense que ho pogués evitar”. La noia també pateix afectacions emocionals i psicològiques. A banda dels 31 anys de presó, la sentència imposa a l’acusat la prohibició d’apropar-se a menys de mil metres o comunicar-se amb els fills durant 10 anys.

També li retira la pàtria potestat del fill que encara és menor i la Direcció General de Drets de la Infància i l’Adolescència seguirà assumint les funcions de tutela. En concepte de responsabilitat civil, l’acusat haurà d’indemnitzar els pares de la víctima amb 62.000 €, a cada fill amb 124.000 € i a la germana de la dona amb 20.000 €.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics