Ja s’han registrat una 15a de sol·licituds d’ajuts econòmics per afectats per la covid

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A mitjans de mes es posaven en marxa les dues línies d’ajut a famílies i empreses colpejades econòmicament per la pandèmia. En els primers dies ja s’ha presentat una 15a de sol·licituds. 

Els primers ajuts posats en marxa van ser els socials que ja han rebut una 10a de demandes.

Es tracta d’ajuts per les famílies que hagin patit pèrdues econòmiques degut a la pandèmia entre el juny de l’any passat i el març d’enguany, i que compleixin diferents requisits. Entre aquests, cal que siguin persones desocupades derivades de les mesures anti-Covid; ja sigui per ser treballadors afectats per un ERTO o persones amb contracte fix discontinu que reben la prestació extraordinària o treballadors empleats per una altra persona. Cada sol·licitud aprovada aconseguirà entre 500 i 1.000€ d’ajuda i, en total, l’Ajuntament preveu destinar 150 mil euros.

La segona línia és la destinada a empreses i autònoms, que es va engegar uns dies després i que ja té mitja dotzena de demandes oficialitzades. Poden demanar aquestes ajudes tots aquells negocis afincats a Palafolls que van haver de tancar pel fet de no ser activitats essencials en qualsevol moment  entre juny de l’any passat i aquest mes de maig, així com els que van poder continuar amb la seva activitat, per ser considerats essencials, però que van tenir pèrdues superiors al 40% respecte el mateix període de l’any anterior.

Segons les bases de la convocatòria, aquestes ajudes preveuen una subvenció única de 800 euros per cadascun dels sol·licitants que compleixin amb els requisits, per la qual cosa se’n podran arribar a beneficiar 125 negocis o autònoms diferents.

Ara la comissió que estudia les demandes s’anirà trobant per resoldre les diferents sol·licituds que es vagin presentant.

Igualment fins a finals del mes de juny  hi ha temps de presentar sol·licituds per qualsevol de les dues línies d’ajudes econòmiques.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics