Només 27 peticions per esborrar pintades d’edificis i comerços de Malgrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’ajuntament ha hagut d’ampliar el termini de sol·licitud

L’ajuntament de Malgrat ha hagut d’ampliar el termini per sol·licitar que el consistori s’encarregui d’esborrar les pintades i les molestes signatures conegudes com a tagging de les façanes dels particulars de Malgrat. En un primer moment elñ termini acabava aquest divendres, però s’ha ampliat un mes més, fins el 28 de juny.

El consistori té previst destinar 250 mil euros a repintar les façanes de particulars i de comerços que han patit les bretolades dels grafiters, incloses les persianes dels negocis malgratencs.

Abans d’obrir la convocatòria, tal i com va avançar l’alcalde de la localitat Joan Mercader en una entrevista a RP, es va fer un estudi en el quie es van localitzar 600 possibles actuacions. 

Tot i això, a punt d’exhaurir-se el primer termini previst de presentació de sol·licituds d’intervenció, només 27 particulars han demanat a l’Ajuntament que repinti la planta baixa de la seva façana, per això s’ha hagut d’ampliar 30 dies més.

Aquestes subvencions ofereixen la possibilitat de repintar aquelles façanes afectades per pintades amb un color pactat amb la propietat, però mirant de fer-ho homogeni o molt semblant a la resta de la façana de l’immoble. A més, sempre que sigui possible, la superfície d’intervenció es protegirà amb producte especial antigrafits per evitar noves pintades.

Per demanar aquesta ajuda directe i en espècies, és a dir, que és el propi consistori qui pintarà la façana, cal adjuntar una còpia de les escriptures o contracte de lloguer, l’autorització de la propietat per fer l’actuació i una declaració de conformitat respecte dels colors amb què es pintarà, sobre la no reclamació de responsabilitats per desperfectes i de reconeixement de l’estat de la façana. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics