URGENT

Els veïns de Sant Lluís exposen els problemes del barri i les possibles solucions

Compartiu aquesta història

Ara el consistori haurà de planificar les actuacions viables i justificar les que siguin impossible de realitzar

Unes dues hores va durar la primera trobada del procés participatiu de barris a Sant Lluís. Durant aquesta estona una 30a de veïns van reflexionar sobre les principals problemàtiques del barri a través d’una dinàmica dirigida per l’empresa encarregada del procés participatiu.

Sessió d’ahir al Forroll. RP

Els veïns van haver, primer, individualment de reflexionar sobre aquells aspectes a millorar el barri i classificar-los segons la temàtica, ja siguin residus, neteja, serveis, mobilitat o seguretat. Posteriorment es va fer un debat sobre les problemàtiques i les possibles solucions plantejades a cada incidència.

Marta Teixidor, tècnica de participació ciutadana encarregada de la dinàmica d’ahir, explica que d’aquesta manera els veïns poden veure que no sempre és fàcil resoldre les problemàtiques.

Ara el govern municipal estudiarà aquest llistat de possibles solucions proposades pels veïns per saber quines es poden fer, quines no i planificar les que siguin viables a curt, mitjà i llarg termini.

Amb aquesta planificació, el proper mes de juliol està prevista una nova trobada amb els veïns per tenir el retorn d’aquest treball. En aquesta segona trobada hi serà també el govern municipal, i donarà explicacions sobre la planificació de les actuacions viables i l’explicació de les inasumibles. Això, segons l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, ajudarà també a la ciutadania a entendre per què es fan i per què no es fan les coses.

Amb aquest procés els veïns exposen les seves preocupacions en diferents àmbits, però més enllà de les queixes, busquen i s’involucren en la recerca de solucions per aconseguir millorar les condicions de vida d’aquest àmbit.

Passat l’estiu, un cop finalitzat el procés de Sant Lluís, l’Ajuntament encetarà un altre procés en una altra zona del nostre municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics