La CSMS s’afegeix a la Setmana Sense Fum, enguany vinculada també a la Covid-19

Foto: Martin Büdenbender - Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Corporació de Salut del maresme i la Selva s’han adherit, un any més, a la Setmana Sense Fum, una iniciativa que ja celebra la seva 22a edició i que s’impulsa amb l’objectiu de conscienciar sobre els beneficis de respirar un ambient lliure de fum, prevenir el consum de tabac entre els joves i promoure l’abandonament de l’hàbit entre les persones fumadores.

Segons informa l’ens sanitari, enguany la celebració destaca la importància de deixar de fumar com a mesura de prevenció de possibles complicacions derivades de la COVID-19, i ho fa amb el lema “Deixar de fumar, la teva altra vacuna”. A la vegada, l’edició d’enguany s’emmarca en un nou projecte anomenat Suma Salut, que integra els programes d’activitat física, tabaquisme i alcohol.

La campanya de la CSMS promou també un vídeo de la infermera de la unitat de deshabituació tabàquica de l’ABS Malgrat-Palafolls, Begoña López, en què exposa diferents consells per deixar el tabac. El primer i més important, assegura López, és estar motivat per deixar-ho.

Entre altres, la infermera també recomana fer un registre de consum de cigarretes i anar reduint-lo gradualment, utilitzant diferents pautes de consum i canvis de rutines que ajudin a anar acabant amb l’hàbit. Marcar-se una data i donar-la a conèixer a amics o familiars també és un consell que donen els professionals sanitaris.

La CSMS informa que al web www.setmanasensefum.cat s’hi poden consultar diversos materials divulgatius al voltant del tabac, com ara una guia per deixar de fumar, un fullet didàctic per a pares i mares i una infografia sobre els riscos que el tabac suposa per al medi ambient.

Durant les setmanes prèvies a la celebració de l’esdeveniment s’ha habilitat també una enquesta en línia per conèixer el consum de les persones majors de 14 anys i la seva opinió sobre temes d’actualitat al voltant del tabaquisme. Amb la informació que s’obtingui, afirma la corporació, s’elaborarà un informe que es farà públic a l’inici de la Setmana.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics