La commemoració de l’enfonsament del Ciudad de Barcelona inclourà música, debats i exposicions

El Ciutat de Barcelona
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La tarda del 30 maig del 1937, el vaixell Ciudad de Barcelona era camí de Barcelona transportant uns 300 brigadistes internacionals i material de suport al bàndol republicà durant la Guerra Civil. Quan passava davant les costes de Malgrat, un submarí del bàndol nacional va llançar dos torpedes. Un es va perdre i va acabar a la platja de Lloret de Mar, però un segon torpede va acabar impactant al vaixell, a 400 metres de la costa malgratenca. El Ciudad de Barcelona es va enfonsar ràpidament, en molt pocs minuts.

Aquest proper diumenge 30 de maig, amb motiu de la commemoració del 84è aniversari de l’enfonsament del vaixell, s’ha organitzat el Festival Internacional Solidarity Park. L’esdeveniment barreja diferents activitats, algunes de telemàtiques, i que volen aprofitar per donar a conèixer la feina de les Brigades Internacionals amb l’objectiu, segons l’organització, de combatre el feixisme actual.

El programa d’activitats comença a les 11 del matí, a la zona de l’arxiu, amb música i exposicions. Posteriorment, a les 12, es durà a terme la conferència “La defensa de la costa del Maresme durant la Guerra Civil” a càrrec d’Adrià Cabezas, doctor en Història Contemporània.

N’ha parlat a aquesta emissora l’arxiver de Malgrat de Mar, Josep Maria Crosas.

Crosas ha explicat també que aquests actes es faran seguint les mesures de prevenció i seguretat contra la Covid-19, recordant també que l’exposició es mantindrà oberta fins passat l’estiu.

Al punts de la 1 del migdia, es preveu l’actuació de corals amb música art, poesia, història i teatre al carrer. Ja cap les 3 de la tarda, a la platja de Malgrat i coincidint amb l’hora que el vaixell va ser torpedinat, es podran veure documentals, entrevistes, música i treballs artístics d’estudiants.

A les 5 de la tarda s’han programat actuacions musicals, la visualització de vídeos i una performance en un pub de Malgrat, mentre que a les 7 de la tarda es tancarà el festival amb música.

Per seguir en directe el festival es pot fer a través del canal YouTube o parcialment també a través del compte de Facebook @solidaritypark.

Aquest festival compta amb el suport i col·laboració de l’Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya, l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme, La Voz Ahogada Projecte Escènic i les famílies, activistes i simpatitzants d’arreu del món.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics