Els Maduixots anuncien el retorn a l’activitat de la seva canalla

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els Castellers de l’Alt Maresme ha anunciat que aquesta mateixa setmana retornen als assajos dels membres més petits de la colla. Segons ha informat l’entitat, a partir d’aquest divendres 4 de juny, a les 7 de la tarda, començaran els assajos, que es faran aquest dia de la setmana a l’escola Sant Jordi de Pineda de Mar, on ja s’havia estat duent a terme l’activitat abans de la pandèmia.

Els Maduixots assajaran aplicant els protocols elaborats per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, conjuntament amb el Procicat i en el marc del Pla de represa de la cultura popular del Departament de Cultura de la Generalitat. Això implica una neteja i desinfecció de mans, peus i de l’espai de l’assaig, l’ús de mascareta, registre d’assistents i prioritzar l’activitat en espais oberts i ventilats.

En parla Hèctor Montero, president dels Castellers de l’Alt Maresme.

El retorn aquest divendres dels assajos dels més menuts dels Maduixots suposarà la represa de l’activitat per la colla castellera des del març del 2020, quan va haver d’aturar-se per la pandèmia.

Tot i que les restriccions actuals permetin el retorn als assajos de grups petits, de menys de 20 persones, ara per ara encara no poden reprendre l’activitat els adults de la colla. En aquest sentit, tot i que altres entitats sí que han reprès l’activitat dels grups adults reduint el nombre d’assistents, els Castellers de l’Alt Maresme han preferit començar amb els més petits i esperar als adults quan les mesures permetin grups més nombrosos.

Montero explica que algunes colles catalanes més grans han apostat per fer exhibicions amb pilars de cara al proper Sant Joan, amb les corresponents mesures i testos d’antígens. Tot i que afirma que tirar això endavant ara mateix no és assumible per una colla com els Maduixots, el seu president sí que espera que serveixi perquè la resta d’entitats castelleres puguin anar retornant a la normalitat.

Paral·lelament, els músics dels Maduixots han continuat assajant de forma intermitent durant aquest últim any, i ara esperen tornar a agafar el ritme amb la represa dels assajos dels menuts.

A la vegada, l’entitat continua impulsant iniciatives no castellera, com serà l’excursió que els Maduixots han preparat pels voltant de Montpalau aquest proper diumenge, amb un recorregut que passarà per alguns dels 7 pobles de l’Alt Maresme i la Selva Marítima on duen a terme la seva activitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics