Cau l’atur un 4% a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest mes de maig ha caigut el nombre de persones desocupades a Palafolls. Actualment hi ha 641 persones sense feina, són 27 menys que el mes anterior, el que suposa una rebaixa del 4%. De fet és la davallada més important  en nombres absoluts des del juliol de l’any passat.

Aquests 641 aturats situen el nombre de desocupació a Palafolls a xifres prèvies de la pandèmia. Fa un any, per exemple, en plena pandèmia, hi havia una 70a d’aturats més al nostre municipi, mentre que si comparem les dades actuals amb les del maig del 2019, encara hi 130 persones més a l’atur.

La rebaixa de l’atur ha estat generalitzada a les poblacions veïnes.

Evolució atur. Elaboració Pròpia

A Malgrat hi ha 1336 aturats actualment, una 60a menys que a l’abril. També experimenta una rebaixa similar Tordera, que ara compta amb 1413 desocupats.

Blanes ha registrat 145 persones menys sense feina i ara té 3400 persones a l’atur, el que suposa una rebaixa del 4%.

Pel que fa al global de la comarca, l’atur es situa per sota de les 30.000 persones, després de la rebaixa de prop de 900 maresmencs sense feina. Actualment hi ha 29.400 persones a la recerca activa de feina a la nostra comarca.

La imminent represa d’activitats com l’oci nocturn o de l’activitat hotelera per la temporada turística, pot ajudar a millorar les dades de cara a aquest mes de juny.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics