Palafolls tornarà a donar sang el 26 de juny, amb la col·laboració de nous voluntaris

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La campanya de donació de sang del banc de Sang i Teixits torna a fer parada al nostre municipi aquest mes de juny. Serà el dissabte 26, en una jornada que es durà a terme, de nou, a l’edifici del MiD, i que coincidirà amb la celebració de la festa de benvinguda a l’estiu “Fem Palafolls”.

La donació es farà en horari de matí i tarda, de 10 a 14h i de 17h a 21h. El nombre de places previst, segons l’organització, és d’un màxim de 135 donacions al llarg de tota la jornada.

De fet, i degut a la situació sanitària actual, la preparació i desenvolupament de la donació de sang a Palafolls tornarà a fer-se seguint els protocols establerts contra la Covid-19, i abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió i el nivell d’hemoglobina.

En aquest sentit, Sílvia Delgado, responsable del Banc de Sang i Teixits, recorda que la donació de sang és entre persones de 18 i 65 anys, un col·lectiu que, majoritàriament, encara no està vacunat contra la Covid-19.

Per donar sang cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre, i entre donació i donació han de passar un mínim de dos mesos.

La donació arriba uns mesos després que el Banc de Sang i Teixits comencés una campanya per sumar voluntaris palafollencs que ajudin a l’organització de la campanya al municipi, i Delgado afirma que estan satisfets de la resposta ciutadana. En aquest sentit, explica que s’hi han apuntat 3 persones que el proper dia 26 ajudaran a preparar i gestionar la nova jornada.

Les persones interessades en inscriure’s en aquesta nova donació de sang a Palafolls ja poden fer-ho a través d’aquest enllaç:

https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/recollida/poblacio/10666/palafolls/26-06-2021/

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics