Comencen a resoldre’s les bonificacions fiscals endarrerides

Oficina de l'ORGT de Palafolls. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls té delegades les funcions de cobrament de taxes i impostos locals a l’Organisme de Recaptació i Gestió Tributària de la Diputació, és a dir, és la Diputació l’encarregada de gestionar i cobrar els rebuts dels principals tributs aprovats pel consistori.

En moltes ordenances fiscals hi ha exempcions i bonificacions que també es gestionen des de la Diputació. És el cas de les bonificacions de l’IBI per a famílies nombroses i monoparentals o per aprofitament d’energies alternatives, la reducció de la taxa d’escombraries per a gent gran o la reducció de l’impost de circulació per a vehicles híbrids o elèctrics.

Segons ha pogut saber aquesta emissora, però, la Diputació porta retard en l’aprovació de les peticions d’algunes  bonificacions, per la qual cosa alguns usuaris, tot i tenir-hi dret, no han vist encara reduïts els seus rebuts perquè l’Organisme de Gestió Tributària no ha resolt les peticions.

És el cas de la mitja dotzena de persones grans que l’any passat van demanar una rebaixa del rebut de les escombraries i que estan encara pendents de la resolució. Això fa que hagin hagut de pagar el 100% dels rebuts a l’espera que la Diputació resolgui. El mateix passarà amb els rebuts d’aquest any, ja que encara es té tampoc la resolució de les peticions de bonificació; unes peticions que es van demanar abans del març d’aquest any.

També estan a l’espera de saber la resolució algunes famílies que han demanat la reducció de l’IBI perquè tenen plaques d’aprofitament solar a casa seva.

Tots els demandants de bonificacions han hagut de pagar els rebuts sencers esperant que un cop es resolguin positivament les sol·licituds es regularitzi la situació.

L’Ajuntament de Palafolls és coneixedor d’aquesta situació, i des de fa temps treballa amb la Diputació per encarar el problema i resoldre aquestes demandes de bonificacions pendents.

Justament, amb la reobertura de l’Oficina de Recaptació i Gestió de Tributs de la Diputació a principis de maig, després de més de 2 anys tancada, s’ha agilitzat la resolució de les primeres bonificacions endarrerides.

El desembre del 2018 l’ens supramunicipal va tancar provisionalment la seva oficina de recaptació de Palafolls, derivant les consultes i tràmits dels palafollencs a l’oficina de Malgrat de Mar o bé per telèfon. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics