Palafolls voldria optar als fons Next Generation amb un projecte de reurbanització de Ciutat Jardí

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls ja ha avançat quina és la seva intenció de cara a optar a rebre els fons europeus Next Generation, una línia de finançament que s’ha  impulsat per pal·liar els efectes econòmics derivats de la pandèmia al continent, i de la qual l’Estat espanyol rebrà 140 Mil Milions d’euros .

Ara per ara, els municipis encara no poden presentar els projectes, ja que no s’ha obert encara cap termini oficial per poder fer-ho, però sí que es poden presentar les anomenades “expressions d’interès”, és a dir, les propostes a les quals els consistoris els agradaria destinar les ajudes rebudes.

En el cas de Palafolls, l’ajuntament tindria la intenció d’impulsar un projecte de reforma integral de la urbanització de Ciutat Jardí. Segons exposa el consistori al document del projecte, “el deficient estat actual de la urbanització implica que sigui necessària una actuació integral i completa sobre la urbanització actual per a completar les xarxes de subministraments i serveis”. D’aquesta manera, segons exposa l’ajuntament, el sector podrà disposar d’una “adequada resiliència” per fer front a un “modern escenari de la trama residencial unifamiliar”, sense que hi hagi problemes d’accessibilitat, manteniment ni de qualitat de l’espai urbà.

En parla l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany.

Alemany remarca també que es tracta d’un espai complex, tant per les seves dimensions com pel fet que es trobi ubicat just al costat d’un espai natural.

A més, l’alcalde també recorda que s’està pendent del resultat de l’auditoria encarregada sobre els obres que van fer-se a la urbanització fa mesos. Amb tot, Alemany afirma que volen fer una “aposta clara i decidida” per la millora de l’espai.

La Unió Europea ha presentat els fons Next Generation com una eina que va “més enllà d’un pla de recuperació”, i la qualifica d’“oportunitat única per sortir més forts de la pandèmia”.

A la nostra zona, els municipis altmaresmencs de Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda i Calella han unit esforços per optar a aquests fons treballant conjuntament amb projectes de rehabilitació energètica, sostenibilitat, transició digital i gestió intel·ligent de la recollida de residus.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics