Es presenta a Palafolls l’Espai Agrari de la Baixa Tordera

El nou sistema d'encoixinat biodegradable, que pot ser de paper (a la imatge), o bé de plàstic. - Foto: Ràdio PLF
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta tarda, a partir de les 6, es farà l’acte de presentació de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, un projecte estratègic impulsat des de Palafolls i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de la resta de municipis de la zona baixa de la Tordera.

Aquest nou ens pretén preservar i potenciar el sòl agrari a la zona i aconseguir un sistema alimentari més saludable i sostenible. Ho vol fer no només des de les institucions, sinó també amb la implicació de les cooperatives i els pagesos de la zona que comprèn aquest espai agrari.

Aleix Freixa, regidor de Pagesia de l’Ajuntament de Palafolls, considera aquest projecte com una “aposta imprescindible”  pel futur tant de la comarca com del país.

En aquest sentit, Freixa considera que la constitució de l’espai agrari de la Baixa Tordera també ha de servir per garantir el relleu generacional del sector de la pagesia. A la vegada, el regidor afirma que la impulsió del projecte també ha de servir per lluitar contra l’emergència climàtica i garantir la sobirania alimentària del territori.

Durant l’acte d’aquest vespre, que es farà al Molí d’en Puigvert, també es presentarà el Pla de Gestió i Desenvolupament de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, un document que reconeix l’alt valor econòmic, social i ambiental del territori. Per fer-ho se sentirà la veu dels joves estudiants d’agroecologia, els quals llegiran una declaració amb les seves demandes d’accions per a una agricultura i alimentació sostenibles. D’altra banda, de la mà de la Fundació Alícia es farà un recorregut sensorial i gastronòmic pels millors productes de la nostra zona agrària.

Les terres de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera són de les més fèrtils de Catalunya i de les més importants dedicades a l’horta. Per aquest motiu, segons els impulsors de la iniciativa, cal protegir-les, gestionar-les i dinamitzar-les per garantir-ne la continuïtat.

L’acte d’avui serà presidit pel diputat d’Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, Josep Tarín, juntament amb els alcaldes de Blanes, Tordera, Santa Susanna, Malgrat de Mar i l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, que farà d’amfitrió d’un municipi que s’ha significat des del primer moment en aquest nou espai agrari.

També comptarà amb la participació de representants de la pagesia i les tres cooperatives agràries del territori, a més d’estudiants del cicle formatiu en producció agroecològica de l’IES Ramon Turró de Malgrat de Mar. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics