URGENT

Les obres de Ciutat Jardí van ser deficients i desastroses

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Palafolls ha rebut aquesta setmana el resultat de l’auditoria que va encarregar fa uns mesos per analitzar les últimes obres de reurbanització executades a finals del passat mandat i que havien de reasfaltar els 21km de carrers de la urbanització així com solucionar els problemes en l’enllumenat públic i voreres.

Segons va explicar ahir l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, a l’Assumptes Interns d’aquesta emissora, l’auditoria determina que l’actuació va ser desastrosa en tots els sentits, des de la seva concepció i fins la seva execució. Segons Alemany, dos anys després de les obres ja són ben visibles les mancances i els defectes del projecte.

Segons el batlle la responsabilitat del desastre en l’actuació és compartida i ara s’està estudiant si es reclamarà aquesta responsabilitat i com es farà.

Voreres reformades a Ciutat Jardí. RP

A l’entrevista l’alcalde va anar repassant els temes d’actualitat, entre ells la no reobertura de la piscina enguany. Diu l’alcalde que aquesta setmana, amb l’ajuda d’enginyers especialitzats es posarà fil a l’agulla a les obres de manteniment de la piscina que s’espera que s’enfilin per sobre dels 100.00€. Uns treballs que Alemany assegura que els tècnics fa anys que reclamen, també a l’antic govern, pel que no entén la sorpresa de l’oposició o la seva desconfiança en els informes tècnics. L’alcalde explica que només entrar al govern, al 2019, ja van saber la necessitat d’arranjar els problemes en el vas, la sala de màquines i conductes de la piscina, però que les prioritats derivades de la pandèmia han endarrerit els treballs fins ara.

De tota manera es va mostrar sorprès pel rebombori i l’oposició que ha tingut la mesura anunciada fa 2 mesos i nega improvisació en la decisió i en les alternatives proposades posteriorment.

Alemany explica que la reforma de l’Skate Park no és un intent d’apaivagar les crítiques sinó un projecte juvenil pensat i treballat que s’acabarà completanmt amb educadors de carrer.

També ha explicat que el Festival Fem Palafolls, que es farà aquest cap de setmana, vol enguany reactivar sectors castigats per la pandèmia com el de la restauració o el comerç, però que és un festival que arriba per quedar-se. Reconeix que no és possible saber el retorn econòmic del certamen d’enguany, molt encorsetat encara per les mesures anticovid, però que ha d’ajudar a promocionar la nostra vila en anys futurs.

Alemany va explicar que per exemple Doctor Prats actuarà a Palafolls per uns 8.000€, la meitat del cost habitual, i que la intenció és tenir 3 o 4 cites fortes en el calendari, entre elles aquesta benvinguda a l’estiu.

Alemany durant l’entrevista. RP

Sobre la Nau d’Entitats, molt criticada per ERC quan eren a l’oposició, ha explicat que continuen defensant un equipament propi i més cèntric, però que la manca de diners al consistori obliga a obrir una licitació per trobar una nau industrial on encabir les entitats.

Tot i aquesta manca de diners i la crisi derivada per la pandèmia, l’alcalde no vol renunciar a cap de les promeses electorals amb les que van guanyar les eleccions ara fa 2 anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics