L’educació i la seguretat, àrees més ben valorades pels palafollencs

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Recentment s’han conegut les conclusions d’un estudi d’opinió municipal fet a Palafolls, i que ha preguntat a la ciutadania sobre diferents qüestions relacionades amb l’actuació del consistori en diferents matèries o la intenció de vot en unes hipotètiques eleccions.

L’estudi, realitzat per l’empresa Infortécnica, s’ha fet durant aquest mes de juny, ha anat adreçat a la població general i s’ha fet a partir d’un total de 303 entrevistes telefòniques. Segons l’empresa, el marge d’error sobre el total de la mostra ha estat del 5,57%.

Entre les conclusions que es desprenen de l’estudi, es destaca que l’educació i la seguretat són els dos àmbits d’actuació municipal que més bona nota treuen segons els palafollencs. L’àmbit de l’ensenyament obté un 7,9, mentre que el de la seguretat o policia local treu un 7,2. Fregant el 7 hi ha el sector de cultura i festes, amb un 6,9, la mateixa puntuació que els enquestats han atorgat a parcs i jardins. Altres àmbits, com el de la recollida de residus o la mobilitat, obtenen un 6,5 i un 6 respectivament. No arriben al 6 la neteja de carrers, la promoció econòmica o el manteniment de carrers i obres, i l’únic àmbit que suspèn, segons l’enquesta, és el de l’assistència social, que obté un 4,9.

En pàgina política, i segons els resultats de l’estudi d’opinió, ERC revalidaria la seva victòria per majoria absoluta si ara se celebressin eleccions municipals -amb un 29,6% de les respostes-, amb la possibilitat d’incrementat algun regidor més, seguida del PSC -obtenint un 16,3%- i de Palafolls en Comú -amb un 2%. Tot i així, gairebé un 36% dels entrevistats per l’estudi han respost que no saben o no contesten a aquest apartat, un 13,3% votaria en blanc o no votaria i un 3% donaria el seu vot a altres formacions polítiques.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics