Malgrat rep una vuitantena de sol·licituds pel projecte de repintat de façanes amb grafittis

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Malgrat de Mar va impulsar aquesta passada primavera un projecte d’ajuts per a repintar les façanes d’edificis particulars del municipi que estan afectats per grafittis.

El consistori va comptabilitzar un total de 600 parets d’immobles particulars afectades per aquesta problemàtica, i per aquest motiu va decidir obrir aquesta línia de subvencions amb un total de 250 Mil euros, que és el cost que l’ajuntament va calcular que tenia repintar les façanes.

En un primer moment, el consistori malgratenc va rebre un total de 27 sol·licituds per adherir-se a aquests ajuts. Va ser al tancament del primer termini, marcat inicialment el 21 de maig, però davant la poca resposta l’ajuntament va decidir ampliar-lo un mes més, fins el 28 de juny. Un cop passat aquest període, en total s’ha rebut 81 peticions per acollir-se a aquests ajuts.

Segons el consistori, les subvencions volen servir per oferir la possibilitat de repintar aquelles façanes afectades per grafittis amb un color pactat amb la propietat, però intentant que sigui homogeni o molt semblant a la resta de la façana de l’immoble. També, i sempre que sigui possible, la superfície d’intervenció es protegirà amb producte especial antigrafittis per evitar noves pintades.

L’Ajuntament de Malgrat també demana que el propietari de la façana es comprometi a continuar netejant la paret un cop s’hagi fet la primera actuació, i es recorda que les tasques de repintat es faran una sola vegada.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics