URGENT

L’Ajuntament fa una crida a la precaució davant l’increment de casos de Covid-19 a Palafolls

Compartiu aquesta història

El consistori palafollenc ha emès un comunicat aquest divendres en què demana la màxima precaució “tant a les franges d’edat que encara no s’han pogut vacunar, com també a les que encara no se’ls ha administrat la segona dosi”.

L’Ajuntament afirma que l’increment sobtat del nivell de contagis, coincidint amb el relaxament de les mesures, ha dut a unes xifres d’afectats comparables “als pitjors moments d’aquest darrer any i mig a Palafolls”.

El consistori afirma que l’escenari actual està afectant a les franges d’edat que encara no s’han pogut vacunar, així com les que, ara per ara, només tenen la primera dosi de la vacuna. A aquests dos sectors de població, l’ajuntament els demana extremar la precaució durant aquests dies i fins que la corba de contagis i la transmissibilitat actual no es redueixin.

En aquest sentit, l’ajuntament apunta que “més enllà de les incongruències que s’hagin pogut cometre durant tot aquets temps”, així com “del cansament i la frustració acumulada pels molts mesos d’afectació de la pandèmia, ara fa una setmana la taxa de reproducció se situava per sota l’1; un escenari radicalment oposat al risc actual i amb unes previsions que el consistori qualifica de “gens encoratjadores”.

Per tot plegat, l’Ajuntament de Palafolls demanar reforçar “al màxim” les actituds responsables i “un esforç més per evitar un escenari que acabi col·lapsant tant el sistema d’atenció primària com generant ingressos i pèrdues irreparables”.

Segons dades d’aquest dijous de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el nombre de pacients ingressats per Covid-19 als hospitals de Blanes i Calella era de 12 persones, 5 més que dilluns. D’altra banda, segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa per sobre els 1.100 punts i l’RT és superior al 3.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics