URGENT

Controlat l’incendi de Lloret, que ha cremat un total de 6 hectàrees

Compartiu aquesta història
Foto: Agents Rurals

El foc va declarar-se a les 11 del matí d’ahir dimarts, després que s’incendiés una furgoneta al voral de la carretera GI-682, al quilòmetre 16, entre Lloret de Mar i Tossa.

Segons els Agents Rurals, l’incendi ha cremat un total de sis hectàrees de vegetació, de les quals gairebé dues són forestals i la resta sòl urbà dins de la urbanització Font de Sant Llorenç.

El vehicle va avariar-se i, després d’aturar-se al voral de la carretera, va començar a cremar, originant l’incendi. Les flames van començar a desplaçar-se muntanya amunt des del revolt de la carretera fins a la carena, passant al voltant de les cases de la urbanització, i generant diversos focus secundaris. En aquest cas, els Bombers n’han detectat dos de grans i d’altres de més petits; en aquest sentit, el cos informa que s’han detectat focus llançats fins a 250 metres del front del foc principal.

Les flames de l’incendi també han afectat a la planta superior i al jardí d’una casa, així com han destrossat dos vehicles particulars i tanques i mobiliari de diversos jardins. Arran de l’incendi va caldre confinar una trentena de persones als seus habitatges, sense que fos necessari desallotjar els veïns.

Segons els Bombers, l’incendi ja es va poder controlar ahir a la tarda, i avui han continuat les tasques per remullar la zona afectada.

En total, en les tasques d’extinció del foc hi van estar treballant fins a una quarantena de dotacions, la majoria de les quals terrestres però també 7 mitjans aeris. També hi van actuar efectius dels Mossos d’Esquadra, el SEM i l’ADF de diverses zones, entre elles la de l’Alt Maresme, que hi va destinar 4 voluntaris i dos vehicles.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics