Blanes i Lloret impulsen conjuntament un projecte pioner a Catalunya per la prevenció d’incendis

Foto: Ajuntament de BLanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els consistoris d’aquests dos municipis veïns, conjuntament amb la participació de diversos propietaris de terrenys forestals, van presentar la setmana passada un projecte pioner al territori.

Es tracta del Pla d’Ordenació Forestal Municipal, un projecte que els ajuntament presenten com un “instrument bàsic” per la prevenció d’incendis als boscos. La iniciativa, impulsada amb el suport de la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de la Selva i la Generalitat, s’està gestionant conjuntament entre els municipis de Blanes i Lloret amb la intenció d’actuar d’una forma més concreta al territori, considerant important que els ajuntaments tinguin un paper actiu en la gestió dels boscos, tant en terrenys públics com privats.

L’Ajuntament de Blanes recorda que la gestió forestal es considera una eina clau per a l’adaptació al canvi climàtic, degut a la variabilitat dels seus efectes sobre els sistemes forestals. En el cas dels ecosistemes mediterranis, cal destacar l’actual situació amb el decaïment i la mortalitat de l’arbrat, l’afectació de malalties i plagues, els canvis en l’àrea de distribució i composició d’espècies, la reducció de la producció i l’augment del risc d’incendis forestals.

La sessió informativa de la setmana passada va voler servir per implicar als propietaris de terrenys en zones forestals en la redacció del Pla d’Ordenació Forestal Municipal, per tal de sumar esforços entre l’àmbit públic i el privat. Alhora, també es va voler remarcar la importància de seguir mantenint netes les franges perimetrals de protecció al voltant de les urbanitzacions.

Foto de portada: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics