Palafolls i quatre municipis més del Maresme se situen en el nivell 3 del Pla Alfa per risc d’incendi

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Màxima alerta davant les altes temperatures d’aquests dies, que no paren de pujar i que, almenys, ho seguiran fent fins demà divendres.

La situació actual ha fet activar el nivell 3 del Pla Alfa per l’elevat risc d’incendi forestal a Palafolls i a dos municipis més de l’Alt Maresme, com són Santa Susanna i Tordera. A la nostra comarca, també Alella i Tiana s’han inclòs avui dijous en aquest nivell del mapa.

Segons recorda l’ADF Alt Maresme, amb l’activació del nivell 3 del Pla Alfa, així com del nivell 2 -predominant, en aquest cas, a la resta de la comarca- es fa una vigilància exclusiva i restricció d’accés a massissos forestals, control de columnes de fum en terrenys forestals i també en terrenys no forestals a menys de 500 metres del bosc.

Oriol Bassa, tècnic de l’ADF Alt Maresme, adverteix que el risc de foc forestal és molt alt i que cal extremar les precaucions, evitant també anar al bosc -tampoc per fer-hi activitats de lleure. En aquest sentit, recorda que en els propers tres dies han quedat anul·lats els permisos del Departament d’Agricultura per realitzar treballs en zones forestals o espais propers al bosc que poden generar risc d’incendi, i per això demana que s’avisi a les autoritats en cas d’observar qualsevol activitat d’aquest tipus.

Des de l’ADF Alt Maresme s’informa que avui s’incrementa la vigilància als municipis de la zona, especialment a Palafolls, Santa Susanna i Tordera, activant 2 vehicles entre 3 de la tarda i 8 del vespre, les hores amb més risc d’incendi forestal.

Bassa insisteix en què cal extremar les mesures davant d’una situació molt delicada, després d’un dèficit de precipitació molt notable durant aquesta primera meitat de l’any.

Segons dades fetes públiques per la Diputació de Barcelona, des del 18 de juny i fins aquest passat dilluns, el Maresme ha patit ja 11 incendis i s’han cremat prop de 250 hectàrees, de les quals un 65% són zones forestals no arbrades.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics